sobota, 6. januar 2024

Pelicon Winter 2023

Več kot 10 let dolga zimska tradicija se nadaljuje tudi za konec leta 2023. V pivovarni Pelicon so zopet zvarili svoj winter warmer, ki mu letos poseben značaj podajo domač lipov med, vanilija, kokosovi kosmiči in cimet.     
 
Večja kavnato obarvana glava za nekaj časa prekrije popolnoma črno telo tega zimskega posebneža, a kmalu od nje ostane le še tanek obroček. Aroma je nekoliko bolj zadržane narave v začetku, a z zelo sladicastim značajem. Najbolj izstopajo note čokolade, sledi pa jim pražen pridih z nekaj cimetovega dodatka. Nežen kokosov občutek pa se kar nekoliko zamudi, preden se nam predstavi Požirek nam poda zelo nežno grenkobo in rahlo pražen značaj, sledi pa blaga sladkoba čokolade z nekaj začinjenih not, ki postanejo malenkost bolj pogumne v finišu. Pookus pa nato še kar nekaj časa pusti to nežno sled v ustih.
 
Peliconov Winter 2023 je srednje polnega telesa, zelo žametnega občutka, ko steče po grlu, ob tem pa tudi le malenkostno pogreje s svojo toplino alkohola. je nekoliko bolj zadržanih karakteristik, kar pomeni, da se bo lahko tudi zelo lepo povezal s kakšno sladico v netekoči obliki.  
 

Winter 2023

Ajdovščina

Zimsko pivo

8,5%

Kje naj ga iščem?


  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Pivoljub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo piten in na prvi vtis nekoliko zadržan, a v bistvu zelo lepo sladicast

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar