nedelja, 21. januar 2024

Bevog DBA Hagger

Hagger je v zadnjih letih postala Bevogova posebnost, ko gre za konkretnejša, starana piva. S to DBA verzijo, kar pomeni Double Barrel Aged, pa so storili še korak dlje. Ko je bilo pivo pripravljeno, so zopet naredili blend, ter ga še enkrat starali v starih sodih bourbna.
 
Rezultat tega procesa je popolnoam črno pivo, ki ga pokrije le tanka bež obarvana glava na vrhu kozarca, pa še ta za zelo kratek čas. Dokaj izrazita aroma kaj hitro napolni naš nos z izrazitimi notami sirupastega suhega sadja (datlji, fige), spremljavo pa nudi še nekaj lesa, nežno pražen dih, rahla čokoalda ter zelo blag dih viskija daleč zadaj. Požirek začne izrazita sirupasta sladkoba suheag sadja, sledi pa še nežna grenkobica z rahlim praženim občutkom. Finiš je lepljivo sladek, pookus pa še kar nekaj časa nežno poleži v ustih.
 
Dvojno starani Hagger je polnega telesa in sirupasto lepljive teksture. Ima zelo izrazito sladkobo suhega sadja, ki najbolj izstopa, poleg tega pa tudi zelo dobro skrito alkoholno prisotnost, ki le malenkostno pogreje požirek. Celotno geldano pa je kompleksno okusen, kot se za Haggerje spodobi (in pričakuje).       
 

DBA Hagger

Bad Radkersburg

Ječmenovo vino

13,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo dober, kot večina blendov Haggerja; ima izrazito sladkobo in dobro zakrit alkohol, kar ga dela (kar nevarno) preprosto pitnega

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar