petek, 26. januar 2024

Pelicon Kveik 2021

V pivovarni Pelicon so prvi kveik zvarili že leta 2018 (v sodelovanju s pivovarno Sleeping Village). Kveik 2021 pa je nadaljevanje zgodbe prepletanja slovenskega hmelja, norveškega kveika in vipavskega vina. Pivo je namreč 12 mesecev zorelo v starih sodih ruma z Mavricija in vina s posestva Burja.   

Peliconov Kveik je le rahlo motnikavega telesa zlate barve, na vrhu kozarca pa za krajši čas postoji srednje majhna bela penasta glava. Aroma je kar izrazita in pošteno vinska - belo vino, grozdje ter rahel gumast pridih za zraven. V karakterju deluje kislo in trpko, obenem pa je tudi zelo vabljivo. Požirek je nežnejše kiselkast v začetku, prijetno vinski in tudi z rahlo začinjenostjo. Finiš je kar dobro trpek, nato pa se potegne še v dolg in kar lepo izrazit pookus. 

Kveik je lahkotnega telesa ter zelo svežega značaja, za katerega poskrbijo zgoraj omenjene vinske lastnosti. Celotno gledano gre za zelo pošteno vinsko naravnano pivo.
 

Kveik 2021

Ajdovščina

Kmečki ale

5,6%

Kje naj ga iščem?


  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → pošten vinski značaj, ki pa se zelo lepo ujame s pivskim karakterjem in celota je zelo pitna

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar