Mosa Culture Collective je skupina štirih navdušencev nad fermentacijo (piva in vina) iz Avstrije in Slovenije - trije so pivovarji (Bevog, Breznik in Sudkraft), eden pa je vinar (Ploder). Skupaj so ustvarili ta zvarek v stilu tradicionalnih belgijskih gueuze lambikov - le-ta je mešanica 1, 2 in 3 leta starega lambika. In tako se še naprej povezuje svet vina in piva.
Ta posebni zavrek je le rahlo motnikavega telesa zlato-rumene barve, večja in penasta glava, ki ga pokrije, pa tudi zelo dolgo poleži tam. Aroma ima konkretno vinske značilnosti, nekoliko spominja na polito vinsko klet, deluje precej kisljato z vinsko-grozdnim značajme. Požirek je prav tako konkretno vinski, kisel in kar nekoliko balzamično pekoč, a po drugi strani ne preveč. Tudi finiš gre v to vinsko smer, nadaljuje pa se še v trajajoč pookus.
Mosa Culture Collective Gueuze je lahkotnega telesa in kiselkasto svežega značaja. Je zelo v stilu belgijskih lambikov in kot tak precej kompleksen, a vseeno dovolj preprosto piten - seveda, če pivcu vinski svet ni tuj.
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS:
16/20)
Mosa Culture Collective - Gueuze Style Ale
Bad Radkersburg
v sodelovanju z Brauhaus Breznik
Bleiburg (AVT)
Sudkraft
St. Peter am Ottersbach (AVT)
Ploder
St. Peter am Ottersbach (AVT)
5,6%
Kje naj ga iščem?
- Bevog Brewery (spletna trgovina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → dobra kislica, konkretna ampak vseeno zelo lepo pitna
***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le
všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
Ni komentarjev:
Objavite komentar