ponedeljek, 20. maj 2019

Omnivar Das Kaiser


Ime: Das Kaiser
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: Marčno pivo

Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za popestritev festivalne sezone so v pivovarni Omnivar zvarili klasično, nemško marčno pivo oz. kot se v originalu tudi imenuje festbier. Zgodovina govori, da se tako Oktoberfest pivo vari od leta 1810 v čast novoporočencema - princu prestolonasledniku in njegovi ženi. V Omivarju pa za svojega pravijo, da gre za pivo vredno cesarja.

Kaiser je napravljen v praznično obleko temnejšega bakrenega odtenka, skorajda popolnoma jasno, na glavo pa ima poveznjeno manjšo in neobstojno umazano belo kapo. Nežno piškotasto-karamelno zaznamovana aroma se v kozarcu počasi prebija, v ozadju pa jo dopolnijo zelo blage note suhega sadja, čisto blag pražen duh, skupaj z rahlim travnatim pridihom. Tudi v okusu pokaže tak značaj kot ga napove aroma - nekaj blage začetne sladkobe, ki jo nadaljuje srednja hmeljna grenkoba z nekoliko bolj izrazitim pookusom.

Das Kaiser je lahkotnejšega telesa in kar solidno izrazitega okusa. V svojem značaju pa pokaže točno tiste lastnosti, ki smo jih vajeni iz nemških marčnih klasik.




  • Omnivar Brewery (spletna trgovina)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → nisem ljubitelj marznov, ampak Kaiser mi sploh ni napačen - prijetno piten in nekoliko nežnejšega značaja (kar se mi dopade)
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar