torek, 6. september 2022

Reservoir Dogs Marbas

Marbas je naslednji padli angel, ki se je pridružil seriji Wine Side Story, za katero stojijo fantje iz pivovarne Reservoir Dogs. Pivo je zorelo v lesenih sodih na tropinah renskega rizlinga z avtohtonimi kvasovkami kraft vinarjev Musivum.
 
Le lahkotno motnikavo zlato obarvano pivo se za nekaj sekund pokrije s tankko in niti ne omembe vredno belo glavo. V aromi po pričakovanju ponuja prijeten vinski značaj, prijetno kisljat v značaju z nekaj lesnega duha, na koncu pa z nekaj sladkega sadnega pridiha. Tudi požirek je povsem vinski - kar konkretno kiselkast v značaju, v finišu pa precej trpek in tak se nadaljuje tudi v trajajoč in zelo izrazit pookus.
 
Marbas je lahkotnejšega telesa in ob požirku kar malo podžge s svojim kiselkastim značajem. Je konkretno vinsko naravnan in se v bistvu precej bolj približa samemu značaju vina kot pa piva - zaradi tega bo po okusu tistih največjih ljubiteljev kislih piv. 
  

Marbas

Nova Gorica

Divji ale

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → sicer zelo piten, kar konkretno vinski in kiselkast, ampak za moj okus mogoče celo malo preveč

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar