sobota, 7. november 2015

Bevog Hagger Blend 0615


Ime: Hagger Blend 0615
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Ječmenovo vino
Vsebnost alkohola: 12,3%

Ocena: 4,3 / 5

Hagger iz pivovarne Bevog je pivo pri katerem dobi besedna zveza butično pivo res pravi pomen. Gre za pivo stila ječmenovo vino, ki se lahko pohvali s kar 12,3% alkohola. V osnovi gre pri tem pivu za mešanico različno starih zvarkov, ki so se starali v sodih prej uporabljenih za različne žgane pijače. 

Iz super lepo in zanimivo oblikovane steklenice, ki da že na prvi pogled vedeti, da gre za posebno pivo, natočimo popolnoma črno pivo. Pokrije ga zelo majhna pena bež barve, ki pa tam ostane le za kratek trenutek. Takoj, ko kozarec približamo nosu, lahko zaznamo zelo prijetno in kompleksno aromo. Najprej se srečamo z vonji karamele in temne čokolade, katerim nato primat prevzame precej zaznavna vanilija. V ozadju pa na svojo priložnost čaka še nekaj lesne arome ter dokaj lahko zaznavna aroma viskija. Okus zaznamuje dokaj sladek občutek, kjer glavno vlogo odigra vanilija, skupaj s podporo prijetne čokolade. Alkohol je dokaj občuten, vendar pa je dobrih 12% vseeno zelo dobro prikritih. Na koncu nam Hagger ponudi še dokaj občuten priokus viskija in nekaj rahlo praženih not v pookusu.

Hagger, ki mu da poseben čar še zelo kremasto in svilnato telo brez mehurčkov, se tako izkaže kot eno res posebno pivo. Nikakor ni to pivo namenjeno in primerno za vsakodnevno uživanje, ampak se ga prihrani za posebne priložnosti v hladnejših dneh ob kaminu, da nas pogreje še znotraj. Kot je bilo že omenjeno, res pravo butično pivo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar