ponedeljek, 23. november 2015

Bevog Rudeen


Ime: Rudeen
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 7,4%

Ocena: 4 / 5

Pošastni Rudeen iz pivovarne Bevog je pivo stila črna IPA. To pomeni, da lahko od tega zvarka pričakujemo kombinacijo najboljših značilnosti, ki jih premoreta tako temno pivo, kot tudi tradicionalna IPA.

Tako se iz oči v oči srečamo s popolnoma črnim pivom, ki si na glavo povezni precej veliko in zelo obstojno bež peno, ki je že skorajda rjava. V aromi, ki je zelo lahko zaznavna in vabljiva, na začetku takoj prepoznamo prijetne in rahlo sladke arome tropskega sadja, s časom pa se razvijejo še nežne, a občutne arome čokolade in pražene kave. Rahlo sladkobo in sadni priokus srečamo na začetku tudi v okusu, medtem ko glavnino predstavlja zmerna, ampak konkretna hmeljna grenkoba. Kavne note in zeliščni priokus se pridružita čisto na koncu ter se nadaljujeta še v prijeten pookus.

Rudeen tako postane zelo prijetna in pitna črna IPA, ki jo odlikuje še srednje polno telo ter rahlo kremasti občutek. Kot obljublja sam stil, nam pivo ponudi najboljše lastnosti temnega piva, obenem pa tudi karakter, ki nam je všeč pri stilu IPA. Odlična kombinacija z veliko okusa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar