sobota, 21. november 2015

Pivoigre: Pivo Pong


Pivo Pong, kot smo se odločili posloveniti originalni angleški izraz Beer Pong, je zelo popularna pivska igra predvsem med študenti ameriških fakultet, ter seveda obvezno prisoten prizor na vseh zabavah ameriške mladine (v filmih, seveda).

Igra se je razvila iz originalne igre beer ponga, ki se je igral z loparji, v 1950ih in 1960ih letih na ameriških univerzah. Današnja oblika igre se je nato prvič pojavila okoli leta 1980, dandanes pa v rojstni deželi te igre obstaja celo beer pong liga.

V osnovi gre pri Pivo Pongu za igro med dvema ekipama, ki jih lahko sestavlja poljubno število igralcev, največkrat pa se igra v dvojicah. Vsaka ekipa stoji na svoji strani mize in ima pred sabo postavljenih nekje od 6 do 10 kozarcev s pivom. Cilj igre je, da v nasprotnikov kozarec nato vržeš žogico za namizni tenis in v kolikor žogica ostane v kozarčku, mora nasprotnik "na eks" spiti vsebino. Tista ekipa, ki prva ostane brez polnih kozarcev piva, je poražena.
Seveda pa obstaja, kot pri vsaki igri, še več dodatnih pravil in možnosti. Tako je naprimer direktni zadetek vreden en kozarček, medtem ko je zadetek iz odboja vreden dva. Prav tako lahko nasprotnik met iz odboja poskuša odbiti, če pa se žogica pri zadetem metu vrti v kozarču, jo lahko poskuša odpihniti. Še eno pravilo pa pravi, da če oba igralca iste ekipe zadeneta v isti kozarček, mora nasprotnik spiti vse kozarče, ki se dotikajo tega zadetega kozarčka. Tako da lahko ta preprosta igra postane kar zapletena.

V originalni obliki je pri tej igri kvantiteta bolj pomembna od kvalitete, tako da craft pivo ni ravno najboljša izbira. Še posebej, če temu dodamo možnost, da se velika količina piva lahko tudi polije.

Seveda pa je možno Pivo Pong odigrati tudi s pomočjo craft piva, saj navsezadnje količina piva uporabljenega v eni igri le ni tako velika. V vsakem primeru je zabava zagotovljena. To pa je tudi najpomembnejše. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar