četrtek, 26. november 2015

Darilo za pivoljubca


Počasi toda vztrajno se približuje praznično obdobje. Za nekatere je to najlepši čas v letu, za mnoge pa tudi rahlo travmatsko obdobje, ki ga preživijo v iskanju popolnih daril. Zato vam bomo sedaj tudi pomagali najti popolno darilo za vašega pivoljubca ali pivoljubko.

Kaj podariti pivoljubcu?


Torej, kaj podariti pravemu ljubitelju piva? Najboljši odgovor je tudi najbolj očiten. To je seveda pivo. Ampak, ne kakršnokoli navadno pivo iz supermarketa. Potrebno bo obiskati eno od naših specializiranih trgovin (nekatere imajo tudi spletno trgovino) in poiskati kakšno posebno pivo, po možnosti takega, ki ga še ni pil (to pa lahko preverite na eni od aplikacij ali strani za ocenjevanje piva, ki jih skoraj sigurno uporablja).

Če ne veste katerega izmed kopice piv izbrati, je zelo primerna ideja tudi darilni bon za trgovino s pivom, saj si lahko potem vaš pivoljubec izbere točno tistega ali tista, ki si jih zaželi.

Če pa res neradi posegate po darilnih bonih in raje podarite konkretno zadevo, potem pa za pomoč le povprašajte prodajalca. V večini primerov vam bodo povsod z veseljem podali kakšne predlog. Naprimer, kakšno bolj redko pivo, posebna omejena izdaja, ali pa morda kar kakšno božično pivo. Mogoče vseeno pomaga, če veste vsaj kateri stil piva ima vaš pivoljubec najrajši.

Čemu se izogibati?


Morda se zdi dobra ideja podariti nekaj povezanega s pivom, npr. potiskano majico, kozarec ali odpirač. Vse v redu in prav, dokler ne ugotovimo, da večina majic nosi potisk enega izmed svetovnih industrijskih makropivovarjev, ki vašemu pivoljubcu morda niso ravno najbolj po godu. Če pa že obstaja majica kakšnega pivovarja, ki bi si jo želel, jo po vsej verjetnosti že ima - seveda, če ni že večkrat omenil "tole bi pa imel".

Isto velja za odpirače in kozarce. Če vam skozi leto večkrat ne omeni, da si želi takega ali drugačnega craft kozarca, potem ga ne potrebuje, saj svoj najljubši kozarec za vsak stil piva namreč že ima doma. Prav tako že ima svoj najljubši odpirač, ki je zaradi neznanega razloga boljši od ostalih.
Seveda izjeme obstajajo. Brez dvoma pa lahko zatrdimo, da s pivom, ki ga boste podarili iz srca, le stežka ustrelite mimo. Sedaj najbrž mislite, da sem to napisal iz sebičnih razlogov? Seveda, nekaj resnice je tudi na tem. Pa lepe, vesele in hmeljene prihajajoče praznike.

2 komentarja:

  1. Najbolljše, kar lahko podariš pivoljubu, je znanje, kako zvariti pivo doma :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi to je dobro darilo, ampak nekateri pivoljubci še vedno raje poskušamo pivo kot pa izdelujemo svojega :)

      Izbriši