petek, 20. november 2015

Union TRUElaIPA


Ime: TRUElaIPA
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,4%

Ocena: 3,9 / 5

Pivovarna Union je za praznovanje prve obletnice Pivnice Union izdelala novo pivo "pivovarjevega izbor" in tako tudi spisala zgodovino. TRUElaIPA je namreč prvo pivo zgornjega vretja, ki so ga izdelali v naši ljubljanski makro pivovarni. 

TRUElaIPA se nam predstavi s popolnoma motno zlato-rumeno barvo in srednje veliko ter dokaj obstojno kremasto peno bele barve. Na pogled morda res ne izstopa, toda že prvo srečanje z aromo nam pove drugo zgodbo. Najprej se namreč spoznamo z dokaj blago sadno aromo, kjer glavno vlogo odigra melona, kmalu pa v naš nos pridrvi še zelo lahko zaznaven in prijeten vonj, ki še najbolj spominja na sveže pokošeno, mokro travo. Le-ta nato prevzame vajeti v svoje roke, medtem ko se v ozadju skriva še rahel kiselkasti pridih agrumov. Tudi prvi požirek nas preseneti z občutkom sveže pokošene trave, ki da temu pivu zelo svež in obenem osvežilen občutek. Svoje v okusu doda še prijetna in dokaj izrazita hmeljna grenkoba, vse skupaj pa dopolnita še suh finiš in srednje polno telo.

Ko potegnemo črto, se ta IPA pivovarne Union tako izkaže za zelo prijetno presenečenje, kjer prednjačita grenkoba in svež občutek hmelja - tako v aromi, kot tudi v okusu. Predvsem pa naša prva makro IPA deluje zelo pitno in všečno, ter osvoji že s prvim kozarcem.

1 komentar: