četrtek, 5. november 2015

Tektonik Hercule


Ime: Hercule
Pivovarna: Tektonik Craft Brewery, Ljubljana
Stil piva: Belgijsko pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 3,7 / 5

Ljubljanska mikropivovarna Tektonik si je za svoj tretji projekt izbrala klasični belgijski stil piva witbier. Le-temu je dodala nekaj svojega pridiha in tako ustvarila zvarek po imenu Hercule.

Videz tega pšeničnega piva zaznamuje motna in žareča oranžno-zlata barva, kozarec pa pokrije še precej velika in ne preveč obstojna bela pena, ki kmalu popolnoma izgine. Takoj po odprtju steklenice se spoznamo s prijetno in lahko zaznavno sadno aromo, kjer izstopajo agrumi in občutek limete. Kasneje se tej aromi pridružijo še začimbe, ki so sicer nežne, ampak še vedno dovolj občutne. Na koncu morda aroma celo spominja na vonj po moštu. V okusu od samega začetka prevladujejo začimbe, sicer ne pretirano močne, vendar še vedno prednjačijo pred občutkom pšeničnega sladu.

To pitno in osvežujoče pivo zaznamuje prisotnost začimb, poseben čar pa mu da še blag in prijeten poprast občutek čisto na koncu. Če pa pogledamo na etiketo ugotovimo, da to ni nobeno presenečenje, saj je med sestavinami tega piva tudi črn poper. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar