ponedeljek, 9. november 2015

Reservoir Dogs Grim Reaper


Ime: Grim Reaper
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 7,1%

Ocena: 4 / 5

Grim Reaper je pivo s katerim je novogoriška pivovarna Reservoir Dogs prodrla na trg in si prislužila veliko odobravanja ljubiteljev piva. Ta IPA iz serije štirih jezdecev apokalipse je tako postala že skorajda legenda.

Predstavi se nam z motno temno jantarjevo barvo, ki jo pokriva še zelo velika in obstojna bela glava. V aromi prevladujejo zmerni sadni vonji aromatičnega hmelja, le-ti pa imajo bolj sladek občutek z nekaj pridiha agrumov. V hrbtenici pa Grim Reaper skriva še delikatne arome sladu. Okus zaznamuje zelo lahko zaznavna hmeljna grenkoba, ki pa je še vedno zmerna in ne pretirana. Tej grenkobi pa družbo delajo še nežni sadni toni nekje daleč v ozadju. V ustih nam na koncu še kar nekaj časa poleži grenkobni pookus, ki je še en dokaz o količini hmelja uporabljenega pri varjenju. Suho in srednje polno telo nam ponudi še zelo blag občutek alkohola, ki pa je precej dobro skrit in ne ovira pitnosti.

V primeru piva Grim Reaper lahko rečemo, da gre za konkretno pivo stila IPA. Najbolj bo všeč tistim rahlo bolj zahtevnim pivcem, ki preferirajo močnejše in bolj izrazite zvarke v tem stilu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar