četrtek, 19. november 2015

Kranjsko Rdeče Pivo


Ime: Kranjsko Rdeče Pivo
Pivovarna: Kranjska pivovarna, Kranj
Stil piva: Jantarni ležak
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 2,7 / 5

Slovenske domače pivovarne so znane po tem, da varijo pivo tipa ležak, kar v veliki večini primerov pomeni, da lahko izbiramo med svetlim in temnim hišnim ležakom. Le redko pa se odločajo za rdeči ali jantarni ležak. Ena od teh mikropivovarn, ki se je za to odločila, je Kranjska Pivovarna, kjer so izdelali tudi Kranjsko Rdeče Pivo.

Le-ta se sam pokaže s svojo popolnoma jasno jantarjevo barvo, na vrhu kozarca pa za kratek čas poleži še razmeroma majhna pena rahlo umazane bele barve. Aroma tega ležaka je precej lahko zaznavna in kar prijetna. Najprej k nam pride nežna karamela, ki ji sledijo še blagi kruhasti toni in rahel vonj biskvitnega sladu. Rahla sladkoba na začetku, skupaj s kar konkretno prisotnostjo karamele, zaznamuje okus tega piva. Grenkoba je skorajda nezaznavna, v kratkem pookusu pa nam v usta zopet skoči izjemno nežen karamelni občutek. 

Kranjski jantarni ležak ima super lahko telo, ki je na trenutke kar malo vodeno. Kljub temu pa nam vseeno ponudi nekaj arome in okusa. Piten in neizstopajoč. Zelo nežen, zato tudi bolj primeren za ljubitelje nežnih piv, ali pa za nežne ljubitelje piv.

Ni komentarjev:

Objavite komentar