torek, 31. januar 2017

Laško Weissbier


Ime: Weissbier
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško

Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,2 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Tudi v Laški pivovarni so se v začetku leta končno prebudili. Pripravili so novo verzijo pšeničnega piva po imenu Weissbier, ki za razliko od prejšnje verzije že na pogled izgleda veliko bolj avtentično in privlačno.

Izjemno vabljiv izgled tega piva sestavljata popolnoma motno in žareče telo zlato-rumene barve, ter velika in puhasta rumeno-bela glava. Tipična aroma pšeničnega piva je nekoliko bolj zadržana, v njej pa prevladuje sladek sadni občutek, zrele banane in ogromno žvečilnih gumijev, ki kar nekoliko podražijo nos. Tudi v okusu je z lahkoto zaznati to sladkobo pšenice, ki jo na koncu dopolni nekaj kiselkastega dodatka, blag začinjeni značaj pa se nadaljuje še v nežen a kar dolg pookus.

Lahkotni Weissbier iz Laškega se tako pokaže kot precej simpatično pšenično pivo, ki je zaradi nekoliko bolj zadržanih lastnosti še posebej preprosto pitno. Zna se zgoditi, da so s tem zvarkom v Laškem zadeli v polno, kajti brez dvoma bo zelo všeč širši populaciji pivopivcev.
Cena: 1,30€ (0,5l; steklenica) - E. Leclerc (Ljubljana)

Kje ga še najdem?
 • Špar hipermarketi (po Sloveniji)
 • Pivnica Celjanka (Celje)
 • Lord Byron Pub (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

3 komentarji:

 1. Kje so pa varili prejšnjo verzijo? Sem se vedno spraševal, kako so finančno upravičili pšenično pivo, ki je pač zgornjega vretja in ne more zoreti ob ležakih ... Pa še prodaja zagotovo ni bila sanjska.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ne znam točno povedat, ampak naj bi se v eni od avstrijskih pivovarn

   Izbriši
 2. Sprašujem, kje lahko vrnem pivske steklenice in plastično embalažo? Hvala za odgovor, Veselko Guštin.

  OdgovoriIzbriši