sobota, 22. junij 2019

Green Gold Panty Dropper


Ime: Panty Dropper
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Berliner weisse

Vsebnost alkohola: 3,33%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi v Green Gold Brewing se sedaj držijo nekoliko kislo - zvarili so namreč svojo prvo kislico po imenu Panty Dropper. Gre za berliner bearnaise weisse, ki so ga pripravili z dodatkom pireja ananasa, manga in tudi jagode. Torej, le pazite na svoje hlačke.

Velika in zelo obstojna snežno bela in puhasta glava prekriva precej motno in zelo bledo slamnato obarvano telo tele nižjealkoholne kislice. Aroma je nežnejše sorte - pojavi se značaj stare vinske kleti, ki jo iz ozadja dopolnjujejo še sadni pridihi, v njih pa najbolj izstopajo jagodne note - rahlo neobičajne. Zmerna kislina ne pretirana in usta le na rahlo potegne skupaj, sledi pa nekaj rahlo sladkega sadnega značaja, ki dopolnjuje prevladujoč kiselkast značaj.

Panty Dropper je izjemno lahkotnega telesa in precejšnje svežine. Po drugi strani pa je tudi res, da dodatek jagode v pivo, podari le-temu precej specifičen značaj. Zaradi ne pretirane kislosti bo pivo lahko všeč tudi tistim, ki se še navajajo kislega značaja v pivu - v resnici zanj ne velja reklo pivovarne "kurba je kisu".




  • Lajbah (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer je zelo piten in mu kislina lepo poudari svežino, a prevladujoč jagodni značaj, tak res specifičen, mi nikakor ne sede
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar