torek, 24. september 2019

Lobik HMS Nelson


Ime: HMS Nelson
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fantje iz pivovarne Lobik pravijo, da so si vedno želeli zvariti pivo samo s hmeljem sorte nelson sauvin. To željo so združili s svojo navdušenostjo nad NEIPA zvarki in nastal je HMS Nelson, poimenovan po bojnih ladjah Kraljeve mornarice.

Pivo odlikuje zelo izrazita in izjemno prijetna in vabljiva tropska sadna aroma, v kateri se bi lahko prepoznalo različne sadeže, kot so ananas, mango in agrumi z nekoliko kiselkastim značajem, mogoče res tudi nekaj grozdnega občutka. Precej motnikavo telo zlato-rumenkaste barve se nahaja pod tanko belo glavo, ki pa ni ravno obstojnega značaja. V okusu nas nežno poboža nežnejša hmeljna grenkoba, ki jo lepo dopolnjuje cel kup citrusev s svojim osvežilnim značajem.

HMS Nelson je lahkotnejšega in izemno svežega ter osvežilnega telesa, v svojim lastnostih pa je konkretno zaznamovano s citrusnim, nežno in prijetno kiselkastim značajem, ki ob nežnejši grenkobi pride lepo do izraza.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → zelo preprosto piten, mi je zelo všeč, da ob nežni grenkobi pride precej do izraza citrusno-kiselkasti značaj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar