ponedeljek, 25. maj 2020

Lobik Heavy Fopper


Ime: Heavy Fopper
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 8,4%
Na voljo: pločevinka




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ob tem imenu je marsikateri ljubitelj dobrega piva kar zastrigel z ušesi. V pivovarni Lobik so namreč ustvarili poklon posebnemu pivu, ki je začelo to motno norijo - Heady Topper iz slavne The Alchemist pivovarne. Lobikov dvojni NEIPA ni klon tega piva, ampak gre za pivo zvarjeno s konkretnimi količinami hmeljev cascade, centennial, columbus in simcoe.

Nežnejša, a zelo prijetna in sladko sadna hmeljna aroma se počasi prebija izpod manjše rumenkasto-bele glave in nežno vleče v kozarec. Zraven pride še nekaj pridiha citrusov ter tudi nekaj smolnatega značaja. Popolnoma motno telo je žareče oranžne barve, v prvem požirku pa nam ponuja sladek sadni značaj zrelih breskev. Kasneje ga uravnovesi srednja hmeljna grenkoba, ki je v finišu in nato v pookusu tudi nekoliko bolj zeliščno-grenkobno naravnana.

Heavy Fopper v požirku kar lepo pogreje s svojo toplino alkohola, ki jo niti ne skriva. Lahkotnejše telo lepo steče po grlu, konkretnejši okus pa poskrbi, da bo ta zvarek bolj sedel tistim že nekoliko bolj navajenim okusom. In na koncu se Heavy Fopper izkaže kot zelo konkreten poklon.






  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → lahkotnejši in bolj drzen, alkohol kar malo podžge na trenutke, a se lepo pije
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar