četrtek, 7. maj 2020

Kralj Green Eyes


Ime: Green Eyes
Pivovarna: Pivovarna Kralj, Dobrova

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mala pivovarna Kralj je svoje novo pivo poimenovala preprosto po barvi oči glavnega pivovarna in njegove hčerke. Green Eyes je pale ale, ki mu tisti pravi značaj podari hladno hmeljenje le z novimi, aromatičnimi sortami Styrian hmeljev.

Green Eyes je pivo le malenkostno motnikavega zlatega telesa, prekriva pa ga tanka bela glava, a le za krajši čas. Aroma je prijetno hmeljnata, predstavljajo pa jo nežno travnate note skupaj z nekaj limonastega pridiha ter še nekaj dodatka limoninih bombonov. V okusu izstopa srednje izrazna grenkoba, kar malo ostra s travnatim značajem, ki pa ga v koncu požirka dopolni bombonast občutek z rahlo sladkobo. V pookusu pa na koncu zopet prevlada grenkobni karakter s kar travnatim značajem.

Pivo je lahkotnega telesa in v okusu kar konkretno izrazite ter konkretnega značaja, čeprav ob tej konkretnosti vseeno deluje dovolj preprosto. S svojim značajem, ki je nekoliko mentalost v požirku, pa deluje tudi izjemno sveže in osvežilno. Kot pale ale tudi mora biti.




  • Kupi Lokalno (spletna trgovina)
  • Trgovina Krajček (Kranj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → preprost, a konkreten pale ale z visoko stopnjo svežine; tisti mentolasti občutek v požirku mi lepo sede in kot celota je zelo piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar