četrtek, 29. oktober 2020

Green Gold Pineapple Express

 

Pivo

Pineapple Express

Pivovarna

Green Gold Brewing - Šempeter v Savinjski dolini

Stil

NEIPA

Alkohol

6,5%



Pineapple Express je v bistvu kar kultni film v svojem "zapohanem" žanru. Je pa tudi novi NEIPA savinjske pivovarne Green Gold Brewing, ki so ga zvarili s hmelji Styrian Wolf, Strata, Mosaic in Chinook, ter za zraven še s posebno sorto BRU-1. Če bo pa tudi pivo postalo tako kultno kot film, bomo pa še videli.

Savinsjki NEIPA je na pogled kot pravi, 100% pomarančni sok - popolnoma motnega telesa, žareče oranžne barve in s kratkotrajno in le rahlo umazano belo glavo na vrhu. Tudi v aromi nas popelje na eksotične otoke, ali pa sadno tržnico, kajti sladki tropski sadeži se pokažejo zelo pogumno (ananas, pasijonka, mango, breskev,...). Rahlo bolj nežna grenkoba na rahlo poboža po jeziku, zraven pa pripelje še nekoliko citrusast značaj in tudi rahlo sadno sladkobo, Nekoliko poprastemu finišu pa sledi še trajajoč on še bolj izrazen pookus. 

Pineapple Express bo v prvi vrsti izjemno navdušil ljubitelje sadnih, "juicy" tropskih karakteristik v pivu - kajti v tem Green Goldovem zvarku jih nikakor ne manjka. Skupaj z lahkotnim telesom in svežim, osvežilnim značajem pa to pomeni, da se ga tako preprosto pije, da je že kar nevaren. 


Kje naj ga iščem?


  • Green Gold Brewing (spletna trgovina)
  • Tamkoučiri (Celje)
  • Gušt Pub (Celje)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Beer Pub (Kranj)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → vrhunska aroma (točno zame), v okusu pa tudi ne zaostaja - taka, res sadna hmeljna bombica

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar