torek, 19. januar 2021

Lobik Foraging Berries

V mariborski pivovarni Lobik so dodali še enega člana v svojo serijo eksperimentalnih piv Regional At Best. Tokrat so se malo prelevili v nabiralce in svoj milkshake NEIPA še malo osvežili in olepšali z dodatkom sadnega pireja. 

Rezultat je motno, umazano-rdečkasto-oranžno-rožnato pivo, ki ga le za nekaj sekunt zastre majhna bela glava. Iz kozarca se nam ponuja dokaj nežna sadna aroma, kjer še najbolj izstopajo jagode. Zmerna grenkoba kar lepo poboža po jeziku, dobimo še malo citrusnega dodatka, spremlja pa ju kar zaznaven sladek priokus z značajem smetane in vanilije. Nežen pookus pa še malo poleži v ustih. 

Foraging Berries je pivo lahkotnejšega telesa in nekoliko kremaste teksture ter svežega značaja. Dodatek laktoze se prav tako lepo pokaže predvsem v okusu, medtem ko je dodatek sadja malo bolj nežen. Nekoliko drugačen Lobikov zvarek, ki pa bo prav tako lepo stekel.
 

Foraging Berries

Maribor

Milkshake IPA

7%

Kje naj ga iščem?

  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer ni slab, toda mogoče bi rad videl in pričakoval še malo bolj izrazit sadni značaj

(IZGLED: 2/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar