petek, 1. januar 2021

Pelicon Winter 2020

Tudi v letu 2020 bo nasmeh na usta pivoljubcev privabil zimski zvarek iz Ajdovščine, ki to dela že od leta 2014 naprej. Letos Peliconov Winter v sebi skrva kakav, sladki koren, pomarančno ter mandarinino lupino ter vanilijo - na tak način so mu v pivovarni pričarali okus znanih jaffa piškotov.

Kot nafta črno telo in tanjša, a lepo obstojna bež glava na vrhu kozarca že na pogled obetata nekaj konkretnega in okusnega. Nežen dih temne čokolade ter le rahlo pražen duh se najprej le počasi prebijata iz kozarca. Sčasoma pa postane čokoladni duh malo pogumnejši, prebuja pa se tudi pomarančni dodatek. V okusu je ta čokoladni značaj precej bolj prepoznaven, skupaj s sladkobo in vanilijo pa že čara svoj sladicast karakter. V finišu je malenkostno grenkoben, še pred tem pa se pokaže tudi citrusni "kick". Rahlo grnekoben pookus pa kar traja in traja.

Peliconov Winter že tradicionalno išče mesto na praznični mizi ob ali pa po sladici (včasih pa tudi kar namesto nje) - in tudi Winter 2020 bo ravno pravšnji za to nalogo. Kompleksen, da ne razočara, a ob tem vseeno dovolj preprosto piten - pa tisti 9%+ ni prav nikjer začutiti.
 

Winter 2020

Ajdovščina

Zimsko pivo

9,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → v začetku je malo sramežljiv, še posebej v aromi, vendar nadoknadi to kasnej - je jaffa, sicer malo bolj nežna, ampak je pa lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar