torek, 12. januar 2021

Union Dragon's Selection Winter Beer

V pivovarni Union vsako leto v predprazničnem decembru, ko njihova pivnica praznuje rojstni dan, zvarijo posebno pivo - ročno in v malem kotlu. Letos so tako zvarili posebno zimsko pivo, ki so ga seveda praznično oplemenitili z dodatkom prazničnih začimb.

Nekoliko manjša, bež obarvana glava pod sabo skriva kot najtemnejša noč črno pivo, ki ga le počasi razkriva pivcu. V aromi nam Unionov Winter Beer ponuja vabljive začinjene arome, kjer najbolj izstopajo klinčki in cimet, iz ozadja pa to dogajanje spremlja rahlo čokoladno-piškotni pridih - vse to pa vabljivo spomni na medenjake. Tudi v okusu dobimo vse to kar ponuja aroma - dovolj zaznavno sladkobo piškotov z nekaj blago začinjenega občutka v spremljavi. Nežen pookus pa še na kratko postoji na jeziku in spominja na tega zimskega Uniona. 

Unionov Winter Beer pokaže ves čar praznilno-zimskih dni s svojim prijetno začinjenim karakterjem. Je lepo piten in predvsem prijetno okusen - za praznike kot naročen. Za spremljavo praznični sladici ali pa kot prava spremljava le-tej.
 
 

Dragon's Selection Winter Beer

Ljubljana

Zimsko pivo

5,2%

Kje naj ga iščem?


  • Pivnica Union (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo dobro presenečenje, dovolj občutne začimbe, a ne sekajo ven, sicer malo lahkotnejši na telesu, a je lepo uravnovešen in se lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar