sreda, 6. januar 2021

Lobik Glock Ness Monster

Temačni in pošastni Glock Ness Monster straši po štajerski prestolnici in seveda tudi širše. Le redki posamezniki so ga že uspeli ukrotiti, kar niti ni neanavadno, saj v sebi skriva moč kar 13%. Imperial stout v vsej svoji veličini, za katerega fantje iz pivovarne Lobik pravijo, da je nekoliko bolj umirjen sicer. 

Kot nafta črn Glock Ness Monster nam v začetku ponudi nekoliko bolj nežne sladne arome, ki brez težav pridejo skozi tanko in povsem neobstojno bež glavo. Počasi se razvije blag duh temne čokolade, kakava z nekaj vanilije in zelo nežen pražen pridih. Tudi v požirku se najprej srečamo s čokoladno sladkobo, sicer ne preveč izrazito, ki jo dopolni rahla grenkoba, zadržan ribezov značaj in nekaj praženega občutka v koncu požirka.

Glock Ness Monster je polnejšega telesa, po grlu pa spolzi s svojim žametnim značajem. Ob tem le malenkostno pogreje s svojo toplino alkohola, ki pa je izjemno lepo skrita in pivu po požirku ne bi nikoli pripisali 13%. Tako je ta cesarski stout res nekoliko bolj umirjen, kot so obljubili v pivovarni, ampak vseeno lepo kompleksen in predvsem piten.
 

Glock Ness Monster

Maribor

Cesarski stout

13%

Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Pir Šop (Maribor)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → malo nežen na aromi, ampak izjemno lepo piten s super zakritim alkoholom

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar