četrtek, 28. januar 2021

Lobik Piggy Boy The Pig

Prvi član Lobikove serije eksperimentalnih piv Regional At Best, ki ni (NE)IPAstega značaja, je Piggy Boy The Pig imperial stout. Pivo, ki so ga nekoliko obogatili z dodatkom laktoze, pa v sebi skriva kar precej konkretnih 12%. Nestarani stout, ki bo prav prišel v času, ko čakamo, da se ostali postarajo.

Popolnoma črn Piggy Boy The Pig se v kozarcu skrije pod srednje veliko kavnato obarvano glavo, ki si tam vzame svoj čas. Nežna kavnata aroma nam v začetku ponudi svoj karakter, ki pa ga dopolnjujejo in kasneje tudi prevzamejo čokoladni pridihi. V okusu nas podraži srednja grenkoba in nekoliko pražen/kavnat občutek, zraven pa dobimo tudi nekaj blage čokoladno-smetanaste sladkobe. Praženo zaznaven pookus pa še kar lepo poleži na jeziku.

Piggy Boy The Pig je nekoliko konkretnejši imperial stout, tako v okusu, kjer je bolj pražen kot sladek, kot tudi s svojimi %. S srednje polnim telesom lahkotno svilnato spolzi po grlu, čisto blaga toplina alkohola pa ne pove tiste prave številke %, ki jo Piggy skriva v sebi. Je pa brez dvoma malo bolj "oster", kot njegovi postarani kolegi. 
 

Piggy Boy The Pig

Maribor

Cesarski stout

12%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → mogoče malo bolj grenkoben in z nekaj manj telesa - se vidi, da se ni "ulegel", prav tako pa malo bolj kavnat (kot bi meni pasal)

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar