sreda, 13. januar 2021

Bevog Snow Leopard

Novi član Bevogove serije Extinction Is Forever, ki predstavlja ogrožene živalske vrste, je snežni leopard. Le-ta je zaradi lova in izgube habitata v himalajskem visokogorju na robu izumrtja. V Bevogu so ga počastili in nanj opozorili z imperial stoutom, ki so mu dodali ročno popečen kokos. 

Kot staro motorno olje črn imperial stout se v kozarcu zakrije s solidno veliko in lepo obstojno ter kremasto glavo kavnato-bež barve. V aromi nam ponuja nežnejši značaj, čokoladen z všečnim ozadjem kokosovega pridiha in blagim pišom praženosti - in kot tak takoj spomni na bounty čokoladice. Kasneje pa kokosov pridih postane še bolj izražen in pridobi še malo več praženega občutka. V požirku nas obda s prijetno in nežno čokoladno sladkobo, ki jo le bežno dopolni grenkobica. Nežno pražen finiš in pookus pa postaneta, a kljub temu še vedno zaznamo tudi sladkobo. 

Snow Leopard odlikuje izjemno polno in zelo kremasto telo, ki le počasi s svilnatim občutkom spolzi po grlu. Ob tem navduši s sladicastim značajem, izjemno dobro pa zakrije tudi svojo alkoholno stopnjo, ki je sploh ni začutiti.
 

Snow Leopard

Bad Radkersburg

Cesarski desertni stout

9,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,5 / 5 → kokos se vsaj v okusu malo skriva, če bi ga bilo še malo bi bilo super, je pa vseeno vrhunski in izjemno kremast

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar