sobota, 2. januar 2021

Lintvern Porter MMXX

V bohinjski pivovarni Lintvern za vsak praznični december pripravijo posebno, nekoliko drugačno pivo. Tudi letos so svojega porterja začinili malo bolj praznično, saj so mu dodali kostanjev med, da pivo dvigne in mu doda nekaj več.

Kremasta, bež obarvana glava zelo lepo in za kar nekaj časa pod seboj skrije popolnoma črn porter. V aromi že na prvi, še tako bežen vdih takoj prepoznamo zelo vabljivo medeno noto, ki jo daleč iz ozadja opazuje še zelo blaga čokoladna nota. Tudi v začetku požirka srečamo medeni značaj, čeprav je tukaj bolj nežen in zadržan s svojo sladkobo in rahlim kiselkastim značajem. Zraven je občutu še srednjo grenkobo, rahlo zeliščno, ki se na koncu nadaljuje še v zelo trajajoč pookus, na koncu tudi malenkostno pražen.

Lintvernov MMXX je porter srednje polnega telesa in po grlu steče s kar svilnatim občutkom. Dodatek medu v pivu bo nemogoče zgrešiti, saj pusti res očiten pečat - še posebej v aromi. In kot tak bo seveda sigurno všeč tistim, ki so po srcu medeni.
 

Porter MMXX

Bohinjska Bistrica

Desertni porter

6,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepo piten, med v aromi je super, v okusu je malo bolj oster na začetku, a se kmalu lepo umiri

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar