petek, 29. januar 2021

Zajc LaLa Lager

V pivovarni Zajc nadaljujejo s svojim načelom varjenja nekoliko bolj preprostih piv, saj so si tokrat izbrali najbolj poznan stil piva - svetli ležak. Preden so ga poslali v svet, pa je ravno prav časa odležal, kot se za ležaka spodobi. Po 3 mesecih počivanja tako LaLa ponuja res pravo ležakasto izkušnjo. 

Čisto in jasno zlato telo LaLa Lagerja se v kozarcu za nekaj časa odene z belo puhasto glavo. V aromi se nam ponuja zelo blag kruhast dih, v ozadju pa se znajde še kakšen travnati pridih sem ter tja. V okusu na podraži kar solidna hmeljna grenkoba s precej izrazitim travnato-zeliščnim značajem, ki se nato nadaljuje v pookusu še kar nekaj časa.

LaLa Lager je tipičen svetli ležak, ki ponuja svoj svež in čist značaj v kombinaciji z lahkotnim telesom - ter seveda kar nekoliko nižjo alkoholno stopnjo. Ob tem pa ponuja dokaj konkreten okus, ki ga pivci že zelo dobro poznajo iz najbolj poznanih zvarkov.
 

LaLa Lager

Cerkno

Svetli ležak

4,3%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → piten, kar konkreten, malo oster z zeliščnim značajem, ampak v redu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar