sobota, 1. maj 2021

Carniola Summer Ale

V gorenjski pivovarni Carniola so se pripravili na vroče poletje, ko bo prava osvežitev in ohladitev ključnega pomena. Za te namene so zvarili Summer Ale - poeltno pivo, lahkotno in preprostejšega značaja, ki bo brez dvoma kos tej nalogi. 
 
Večja in puhasta snežno bela glava za kar nekaj časa pod seboj zakoplje le nekoliko motnikavo telo kar precej blede rumenkaste barve. Nežna in prijetna sadna aroma počasi prisopiha iz kozarca z nekaj bolj domačimi sortami sadja - jabolka, breskve, hruške. Spremlja pa jih še malenkostno travnati dih. Požirek podraži s srednje izrazno hmeljno grenkobo, ki je prav tako nekoliko travnata v značaju, skupaj s čisto blagim citrusnim "kickom". Nežnejši, a lepo grenkoben pookus pa s poprastim značajem še kar lepo draži po jeziku. 
 
Carniolin Summer Ale je lahkotnega telesa, kar seveda pritiče njegovemu imenu in poletnemu značaju. S svojo preprostostjo pa ne bo preveč kompliciral, ampak bo predvsem zelo dobro odžejal v toplih dneh. Za osvežitev po poletnem delu na vrtu ali pa kar tako. 
 

Summer Ale

Žirovnica

Zlati ale

5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo všečen s svojo preprostostjo, lahko piten, ampak ponudi dovolj značaja in predvsem osveži

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar