sreda, 12. maj 2021

Omnivar Holy Trinity


Iz pivovarne Omnivar je prišlo pivo po imenu Holy Trinity in ta sveta trojica (voda, žito in hmelj) je odgovorna za nastanek tega nižjelakoholnega belgijskega pšeničnega piva oz. witbiera, kot je bolje poznan.
 
Pivo je zelo blede zlate barve, motnega telesa ter z večjo, čeravno ne pretirano obstojno belo penasto glavo. V aromi lepo izrazi svoj pšenični značaj, rahlo začinjen in s kar precej prisotnimi notami zrelih banan. V okusu se ta pšenični občutek nadaljuje skupaj z zmerno nežno grenkobo ter s pošteno začinjenim in nekoliko poprasto-dražečim občutkom. Za piko na i pa dobimo še čisto nežen citrusast priokusk. Na koncu se nežnejši pookus še kar dolgo poslavlja.
 
Holy Trinity je v svojem značaju povsem tipičen belgijski wit - je lahkoten, svež in pošteno začinjen. Skupaj z nizko alkoholno stopnjo pa bodo te lastnosti poskrbele, da bo lepo odžejal ter osvežil in v trenutku ali dveh tudi izginil.  
 

Holy Trinity

Ljubljana

Belgijsko pšenično pivo

3,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → zelo všečen, dovolj začinjen, da ima značaj, a ostaja ob tem lahkotno piten ter povsem v stilu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar