ponedeljek, 17. maj 2021

Pelicon Boil Over 04: Whiskey Sour Pale Ale

Peliconova serija Boil Over vključuje piva, ki so jih v pivovarni zvarili med obdobjem pandemije, ko so svojo energijo želeli usmeriti v nekaj pozitivnega. Eden izmed članov serije je to koktajl pivo Whiskey Sour Pale Ale, ki so ga po zgledu kultnega koktajla zvarili z limeto, limono in hrastovim lesom.


Zelo tanka bela in milnata pena za le nekaj kratkih trenutkov nudi zatočišče jasnemu telesu temno jantarnega piva. V aromi nam v nos počasi zapiha nežen sladek duh s piškoti, ki ga dopolni nežno lesnat pridih in bežen piš limete - kasneje pa se ta lesnat značaj še kar opogumi. Tudi v okusu nam lepo podari ta koktajl karakter - nežnejši limetasti priokus, le malenkostno kiselkast, v začetku dopolni srednja grenkoba, ki ima v koncu bolj lesnat občutek. Pookus pa še kar nekaj časa postane na jeziku.
 
Whiskey Sour v pivski obliki je lahkotnejšega in svežega značaja ter prinese skorajda več lastnosti tega koktajla kot pa samega piva. Tako pa ustvari zelo zanimivo in prijetno kombinacijo, ki bo izjemno lepo odžejala.
 

Boil Over 04: Whiskey Sour Pale Ale

Ajdovščina

APA

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepo pokaže svoj koktajl značaj, vse, kar je v njem, se tudi lepo občuti - dobro koktajl pivo

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar