ponedeljek, 3. maj 2021

Kočevar Svetli Ale

Na belokranjski kmetiji Kočevar je svoje mesto našla tudi domača pivovarna, kjer gospodar Jože vari svoj Svetli Ale. Pivu pravi značaj podata slovenska sorta Aurora in ameriška sorta Cascade - hmelj pa pridelajo kar na svoji kmetiji.
 
Klasičen, rahlo motnikav jantarni izgled Žejnega Jožeta dopolnjuje solidna in kar lepo obstojna bela penasta glava. V aromi je nekoliko bolj sramežljive narave, vseeno pa njegov hmeljni značaj zaznamuje nežen sadni pridih z nekaj cvetličnega dodatka v ozadju. V okusu se dajeta srednja slabkoba s piškotnim sladnim značajem in prav tako izrazna hmeljna grenkoba z nekoliko poprastim zaključkom. Nežen, a kar lepo trajajoč pookus pa še kar potraja s svojim grenkobnim značajem.
 
Ta belokranjski pale ale je lahkotnega telesa in povsem preprostega in nezakompliciranega značaja. Osvaja s svojo uravnoteženostjo in še bolj s svojo lahkotno pitnostjo. Tako, vsakodnevno pivo. 
 

Svetli Ale

Črnomelj

APA

4,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → lepo se pije, uravnovešene sladkobe in grenkobe, prav simpatičen in soliden

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar