petek, 14. maj 2021

Tektonik Murky

Murky je Tektonikov motni IPA in predstavlja naslednji zvarek v Tektonikovi interpretaciji sodobnih stilov piv. Sadni značaj pivu podajata sorti hmelja Idaho 7 in Mosaic, pivo pa bo priprava na pravo poletje.

Tektonikov Murky je zmerno motnikavega telesa jantarne barve, večja snežno bela glava, ki ga pokrije, pa tam kar lepo počaka. V aromi se nam razdaja s prijetnimi in lepo zaznavnimi sadnimi notami, kjer se kažejo tako citrusni kot tudi sladki tropski pridihi, zraven pa dobimo še lep cvetlični značaj. Srednja grenkoba lepo in ne pretirano podraži po jeziku, spremlja pa jo še nežnejši ciitrusni in blago sladek značaj proti koncu požirka. Nežnejši pookus pa še lepo nekaj časa postoji v ustih. 

Murky Hazy IPA je pivo osvežilnega duha in lahkotnega telesa, ki prinese tiste IPA lastnosti, ki jih v njem iščejo ljubitelji tega stila. Morda ni tako motnikav, kot bi (tudi glede na ime) morda pričakovali, ampak steče pa zelo preprosto.
 

Murky

Ljubljana

NEIPA

5,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lepo piten, malo manj juicy kot bi pričakoval/želel, ampak je zelo dober IPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar