sreda, 26. maj 2021

Tektonik Čehur

V pivovarni Tektonik so se s Čehurjem zopet ozrli k bolj klasičnim okusom piva, ki so jih vajeni tudi ne-ljubitelji modernega kraft piva. Zvarili so pravi slovenski pilsner in sicer v maniri pravih in tipičnih čeških pilsnerjev, katerih oboževalcev brez dvoma ne manjka.

Čehur je nekoliko motnikavega izgleda, le malenkostno meglen, ter zlato obarvan. Srednje velika in lepo kremasta bela glava na vrhu kozarca kar lepo potraja in se ji nič ne mudi stran. Aroma je precej nežno travnata z blagim začinjenim pridihov iz ozadja, sledi pa še zelo rahel sadno sladek dih. Srednje grenkoben začetek požirka ponuja travnat občutek, združi pa se z malenkostno kruhasto sladkobo. Nežen travnat pookus pa še nekaj časa potraja, a ne predolgo. 

Tektonikov Čehur je lahkotnega telesa in precej čistega ter svežega značaja, kjer zelo lepo do izraza pridejo tipične pilsnerjeve lastnosti - tako v aromi kot tudi v okusu. In kot tak je kot nalašč za ljubitelje bolj tradicionalnih okusov piva.
 

Čehur

Ljubljana

Češki pilsner

5%

Kje naj ga iščem?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → prijeten, okusen in svež, preprost a prinese dovolj značaja - kot pravi pils mora

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar