sobota, 22. maj 2021

Loo-blah-nah Old Smokey

S tokratno točeno specialko v omejenih količinah so se v pivovarni Loo-blah-nah podali v preteklost. Zvarili so namreč pivo kot je le-to izgledalo včasih, poimenovali pa so ga Old Smokey tudi zaradi svojega dimljenega značaja.
 
Temno rjavi in nekoliko umazani Old Smokey pokriva tanjša bež obarvana glava, ki pa ni ravno preveč obstojna. Kletna aroma je v pivu kar lepo izrazita, dodobra pa potegne na kislo stran. Iz ozadja to dogajanje spremlja zelo blag dimljeni pridih, malo slaninast v značaju, družbo pa mu dela malo bolj pogumen piškotast duh. Tudi okus sledi temu - je kar lepo žitno kiselkast, malo pražen z nekaj piškotne sladkobe. Srednja grenkoba sledi, v pookusu pa se kar nekaj časa postane prej omenjeni kiselkast občutek. 
 
Old Smokey je žametnega telesa in nekoliko bolj polnega značaja. S svojim okusom in aromo pa zelo lepo pokaže tisti nek starinski oziroma prvinski značaj (v moderni kuhinji bi mu rekli rustikalen), ki je kar dobro izrazit - prav lahko si predstavljamo, da je bilo pivo tako včasih. 
 

Old Smokey

Ljubljana

Dimljeno pivo

7,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → kljub specifičnemu značaju je lepo piten, v bistvu iz požirka v požirek se mi je bolj priljubil - od sebe da zelo veliko

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar