nedelja, 30. maj 2021

Loo-blah-nah Bitter

S tem članov svoje pivniške serije točenih piv, ki so na voljo le za zelo kratek čas, so se v pivovarni Loo-blah-nah zopet ozrli proti Angležem in njihovim klasičnim in zelo preprosto pitnim pivom. Zvarili so tipični angleški bitter, ki se lahko pohvali tudi z zelo zadržano alkoholno stopnjo. 
 
Loo-blah-nski bitter je nekoliko motnega značaja, svetlejšega odtenka jantarno-oranžne barve. Zelo tanka bela glava ni preveč obstojna in kaj kmalu razkrije vsebino kozarca. Aroma je še kar lepo izrazita, angleška - nežno sladna z notami piškotov in čisto blage karamele. Srednje nežna grenkoba malo podraži v začetku požirka, spremlja pa jo blaga sladna sladkoba v nadaljevanju. Travnato grenkobni občutek pa nato v pookusu še kar nekaj časa poleži v ustih. 
 
Bitter je srednje lahkotnega telesa in izjemno preprostega značaja, kjer sladni značaj lepo pride do izraza. Skupaj z nizko alkoholno stopnjo pa mu vse to podari tisto pregovorno angleško pitnost.  
 

Bitter

Ljubljana

Angleški ale

3,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → simpel, piten, brez kakšnih posebnosti - kot v angleškem pubu

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar