torek, 13. julij 2021

Barut The One

V kamniški pivovarni Barut se zelo radi igrajo s flandrijskimi stili piva. Prvič so se predstavili s pivom Batch 0 Red, tudi njihov The One pa je narejen v tem kislem stilu in zelo podoben njihovemu premiernemu pivu. Da so pa dobili pravi značaj, so pivo več kot eno leto starali v sodih različnih rdečih vin. 

The One je nekoliko motnikavega telesa, rdečkasto-bakrene barve, srednje velika umazano bela glava pa ga za nekaj časa skrije pod seboj. Aroma je zelo vabljiva, kombinira pa z notami balzamičnega kisa ter nekoliko nežnejše, malenkost sladke karamele. Tudi v okusu lepo izrazi svojo kislo stran, ki je rahlo usnjena v spremljavi, še bolj pa pokaže značaj rdečega vina. Usta nam lepo potegne skupaj, v finišu je malenkost "funky", vse pa zaključi še nežen in srednje dolg pookus.
 
Barutov flandrijski rdeči je lahkotnejšega telesa, a po grlu spolzi počasi ter z zelo žametnim občutkom. Je svežega značaja z malo bolj izrazno kislino, lepo pa je v njem zazanti tudi vpliv staranja v sodih rdečega vina. 
 

The One

Kamnik

Flandrijski rdeči ale

6,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo všečen, sicer kar konkreten s kislino, vendar se zelo lepo pije, s seboj pa prinese še veliko drugega značaja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar