sreda, 7. julij 2021

Feo Porter

Iz kobariške pivovarne Feo je na pipo njihove točilnice Hiša Polonka prišel tudi njihov temni junak, Porter. Precej popularen stil piva, ki prinaša pivcu pražene priokuse, skrite v preprosto pitnem pivu.  

Feo Porter je skorajda popolnoma črne barve, pokrije pa ga kar velika bež obarvana glava, ki je izjemno kremasta in zelo obstojna. Zelo nežna sladna aroma se pokaže s čisto blago praženo noto, sledi pa ji še nekaj travnatega hmeljnega pridiha. Nekoliko kasneje pa v ospredje pride prijetna in nekoliko bolj preproznavna čokoladna nota. Srednja grenkoba lepo podraži po jeziku s travnatim in nekoliko poprastim občutkom, sledi pa še nežno pražen karakter s čisto blago sladkobo čokolade. V ustih pa ta porter še kar nekaj časa pusti svoj pookus.

Ta posoški porter zelo lepo pokaže svoj tipičen porterski značaj, je precej karakteren, vse to pa zapakira v srednje lahkotno telo. Vse skupaj ga dela zelo lepo pitnega in kot naročenega za tiste ljubitelje piva, ki so jim ti "temnejši" okusi ljubi. 
  

Porter

Kobarid

Porter

4,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo korekten, dovolj značajen, a še vedno izjemno lepo piten - ne pretirava in je dovolj preprost obenem

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar