nedelja, 4. julij 2021

Omnivar/Old Street Beer Prick

Tudi pivovarni Omnivar se je v tem letu skisalo. V sodelovanju s svojimi angleškimi kolegi iz Old Street Brewery, s katerimi so jih že pred kakšnega zakuhali, so zvarili berliner weisse v katerega so dodali plodove kaktusa opuncije ali indijske fige.
 
Kaktusov berliner weisse je dokaj motnikavega telesa ter kar precej izbledele zlato-rumene barve, pokrije pa ga srendje velika bela penasta glava, ki se počasi seseda. Pivo v aromi pokaže svoj sadno-cvetlični značaj, ki je v značaju kar pošteno sladkega občutka. V začetku požirka je pošteno kiselkast, usta lepo povleče skupaj, v karakterju pa je kar lepo limonasto-citrusast. Ta sveže kiselkast pookus pa še kar lepo potraja.
 
Beer Prick je izjemno svežega in zelo, zelo osvežilnega značaja, ki v lahkotnem telesu pride še kako dobro do izraza. Je prijetno kiselkast s seboj pa prinese tudi nekaj nekoliko bolj eksotičnega značaja. V poletnem vremenu brez dvoma nekaj kar bo izjemno dobro sedlo.   

Beer Prick

Ljubljana
 
v sodelovanju z Old Street Brewery 
London (ANG) 

Sadni berliner weisse

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo lepo piten, super svež in izjemno odžeja - ob vsem pa je prijetno kiselkast in lepo sladkobno poseben

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar