torek, 16. avgust 2022

Green Gold Fear Of The Hops

Kaj storiti, če se dokoplješ do novega eksperimentalnega hmelja? V pivovarni Green Gold zvarijo novo pivo, kamor ga dodajo cele kupe. Za ta dvojni NEIPA so uporabili nov superaromatični hmelj Ahhhroma, ki so ga skombinirali še s hmeljema Chinook in Zappa, pivo pa so poimenovali v čast težkometalcem Iron Maiden. 
 
Ta dvojni NEIPA je povsem motnikavega telesa oranžne barve, večjra bela pena, ki ga prekrije, pa kar dolgo posedi na vrhu kozarca. Aroma je kar izrazito tropska, ponuja pa sladke sadne note in citrusne pridihe, ki jih čisto na koncu dopolni še z nekaj smolnatega ter travnatega pridiha, vseeno pa je tropski zanačaj tisti, ki nam bo ostal v spominu. Požirek nas nekoliko udari s kar konkretno hmeljno grenkobo in precej suhim značajem, ki se nato z nekaj zeliščnega priokusa nadaljuje še v kar trajajoč in izrazen pookus.
 
Fear Of The Hops je kar konkreten NEIPA, ki ne skopari s svojo grenkobo, pokaže pa tudi nekaj malega alkoholne topline. Vse skupaj je zapakirano v nekoliko polnejše in bolj nasitno telo, in zaradi vseh teh nekoliko konkretnejših lastnosti bo najbolj po okusu ljubiteljem konkretnih NEIPA piv.
 
 

Fear Of The Hops

Šempeter v Savinjski dolini

Dvojni NEIPA

8%

Kje naj ga iščem?


  • Green Gold Brewing (spletna trgovina)
  • Gušt Pub (Celje)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → kar močan in na trenutke oster, v aromi sicer bolj "sladek", kot to potem pokaže v požirku

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar