torek, 30. avgust 2022

22Brewing Capoingiu - Open Top Fermented Farmhouse Ale

V primorski pivovarni 22Brewing so v svojo serijo divjih istrskih piv Capoingiu dodali še enega člana. Gre za kmečki ale oz. saison, katerega posebnost je, da je zorel v odprtih posodah in se tako navzel marsikatere bakterije in njenega značaja.
 
Farmhouse Ale je nekoliko motnikavega zlato-jantarnega telesa, na vrhu koazrca pa nastane izjemno velika vulkanska pena bele barve, ki se nato le počasi umika. Naš nos zapolnijo priejtno izrazite vinske arome, kiselkaste in z značajem stare, večkrat polite kleti, zraven pa dobimo še nežnejše in nekoliko začinjene note bolj v ozadju, kasneje pa še nežen sadni piš. Požirek je nežnejše trpek, rahlo grenkoben in v finišu požirka nekoliko bolj izrazito začinjen. Pookus pa z zeliščno/začinjenim občutkom kar počaka na jeziku. 
 
Capoingiu Farmhouse Ale je lahkotnejšega telesa in precej preprosto pitno, a ob vsem tem nam ponuja pošteno vinski/začinjen značaj, kar od njega tudi pričakujemo. 
 

Capoingiu - Open Top Fermented Farmhouse Ale

Koper

Saison

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → ne preveč kompliciran, kar pošteno začinjen, ampak dovolj preprosto piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar