torek, 9. avgust 2022

Rikon Fans Only - Mango Ale

V mariborski pivovarnici Rikon so začeli s svojo novo serijo piv Fans Only - v njej so zvarki v omejenih količinah, ki so namenjeni njihovim najzvestejšim pivcem, da lahko vedno poskusijo nekaj novega. 

Manjša in milnata rumenkasta glava v nekaj kratkih trenutkih do popolnosti izgine in razkrije izjemno motno, žareče oranžno telo tega mangovega zvarka - izgleda kot čisti mangov sok. V aromi nas nežno objame z rahlo zadržano a zelo lahko prepoznavno sladko noto tega tropskega sadeža. Požirek je zmerno grenkoben, ne pretirava s tem značajem, dopolnjuje pa ga nežnejša sadna sladkoba. Nekoliko travnat pookus pa nato še kar nekaj časa poleži v ustih. 

Mango Ale iz serije Fans Only je kar nekoliko bolj nasitnega telesa, a precej svež v svojem karakterju. Pokae se s svojimi pivskimi lastnostmi, ni sokast v požirku, a prav tako ne zakriva svojega mangovega značaja.
 

Fans Only - Mango Ale

Maribor

Sadni APA

4%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → dovolj mangast, da je saden, a še vedno dovolj pivski, da ostaja pale ale

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar