sreda, 10. avgust 2022

Maister Pregl Malinca

Tudi v pivovarni Maister so za poletje zvarili svoje sploh prvo kislo pivo in ga dodali v serijo bolj eksperimentalnih zvarov po imenu Pregl. Za osnovo so vzeli berliner weisse in ga oplemenitili z dodatkom malin ta pravi značaj. 
 
Malinca je popolnoma motnega telesa, blede rožnato-rubinaste barve, ter le za nekaj sekund prekrita z belo penasto glavo. Aroma ponuja prijetno kisljat značaj, ki je saden in nežno malinast. Tudi požirek je prijetno kiselkast, usta nam le malo potegne skupaj, sledi pa še nekaj zelo nežne a všečne sadne sladkobe. Finiš je malinasto trpek, medtem ko pookus vleče na kislo stran in kar kriči po novem požirku. 
 
Maistrov malinov berliner weisse je zelo lahkotnega telesa in zaradi vseh omenjenih lastnosti (ter nizke alkoholne stopnje) tudi zelo piten in predvsem osvežilen - kot nalašč za najvišje poletne temperature. 
 

Pregl Malinca

Kamnik

Sadni berliner weisse

3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → na prvi požirek se mi nikakor ni dopadel, ampak na koncu niti ni tako slab in je zanimiv

(IZGLED: 2/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar