sobota, 6. avgust 2022

Green Gold Golden Bread

V pivovarni Green Gold so se (zopet) povezali s trgovinami Špar in ustvarili izdelek z zgodbo. Zvarili so namreč pivo Golden Bread, katerega posebnost je, da je zvarjen iz kruha, ki ostane v pekarni Špar. In na ta način pomagajo k zmanjšanju količin zavržene hrane. 
 
Golden Bread je popolnoma motnega telesa, blede in umazane oranžne barve, pokrije pa ga srednje velika bela glava, ki se počasi izmika. V aromi se srečamo s prijetnimi sadnimi notami, sladki tropski sadeži, rahli citrusi in kar nekaj kokosovega značaja za povrhu. Požirek je kar izrazito grenkoben, v značaju pa je travnat. Finiš je nekoliko kokosasto-mentolast, medtem ko pookus kar pošteno potraja s svojim precej suhim značajem.
 
Green Goldov NEIPA je srednje lahkotnega telesa in kar konkretnejšega in izrazitejšega grenkobnega značaja. V požirku je rahlo zaznati tudi toplino alkohola, drugače pa gre za lepo pitno NEIPA pivo.
 
 

Golden Bread

Šempeter v Savinjski dolini

NEIPA

5,5%

Kje naj ga iščem?


  • Green Gold Brewing (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → soliden NEIPA, lepo piten in kar konkreten ter suh v značaju

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar