sobota, 11. marec 2023

Bergkonig Ironik

Ikoniku je v trgovine Hofer sledil še Ironik. V pivovarni Tektonik so za blagovno znamko Bergkonig poleg omenjenega pale ale zvarka pripravili še najbolj popularni IPA, ki so ga zahmeljili s Simcoe in Cryo Pop hmelji.
 
Ironik je kristalno jasnega zlatega telesa, večja bela penasta glava pa na vrhu koazrca sedi kar nekaj časa. Aroma je prijetna in sladka s kombinacijo sadno-cvetličnih not v ospredju, medtem ko je v ozadju zaznati čisto blage piškotasto-karamelaste note sladu. Požirek je srednje hmeljno grenkoben, grenčica le na rahlo podraži po jeziku, v značaju pa je bolj travnate narave. daljši in nežen pookus pa še lepo pusti svojo nežno grenkobno sled na jeziku.
 
Bergkonigov Ironik IPA je lahkotnega telesa in preprostega značaja, kjer pa nam ponuja vse tipične IPA lastnosti - od arome do okusa. Je prprosto piten, a z značajem.      

Bergkonig Ironik

Ljubljana

IPA

5,8%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Hofer (po Sloveniji)
  • Tektonix (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → preprost, ampak v tej preprostosti zelo lepo piten in okusen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar