petek, 31. december 2021

Crazy Duck Ječmenovo Vino

Ječmenovo vino je absolutni zmagovalec po jakosti alkohola v pivovarni Crazy Duck Brewery. Dve leti in pol so ga starali v hrastovih sodčkih, da je postal nabrit in nabit z najrazličnejšimi okusi. Naredili pa so ga tudi malo bolj po svoje in sicer je precej bolj "brut" varianta.
 
Rjavkasto-rdeče telo tega ječmenovega vina se le za nekaj kratkih sekund prekrije s tanko in milnato umazano belo glavo. V aromi ponuja všečno in sladicasto kombinacijo - čokolada, piškoti, karamela, kup suhega sadja, veliko jagodičevja, nežen alkohol in blag les - ta dva pa postaneta kasneje še bolj pogumna. Požirek je v začetku nežnejše sirupasto sladek, nato pa pošteno ogreje s svojo toplino. V nasprotju z aromo je precej manj sladicat in konkretneje bolj suh, nekoliko trpek in kar pošteno vinski v svojem značaju. 
 
Crazy Duck Ječmenovo Vino je en resnično konkreten zvarek. Požirek tega srednje polnega zvarka namreč kar konkretno pogreje, ob tem pa ponudi tudi veliko bolj vinsko naravnanega značaja. Je precej manj sladek in z nižjo karbonacijo zaradi česar pride njegova mogočnost še toliko bolj do izraza. Tako da ga je treba počasi le malo srkati.    
 

Ječmenovo Vino

Žiri

Ječmenovo vino

16,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → ne po mojem okusu, bi si želel več sladkobe, ki bi tudi nekoliko zakrila alkohol (tako kot v aromi) - ampak njegov namen je, da je točno tak kot se pokaže - konkretno in suho ječmenovo vino

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar