petek, 5. november 2021

Bevog Hagger Blend 0221

Vizualno sicer prenovljeni Hagger s seboj še vedno prinaša dobro poznano in posebno pivsko izkušnjo. Konkretni barley wine je mešanica različic tega piva, ki so se starale v različnih sodih - večina v sodih bourbna, preostali delež pa v sodih ostalih žganih pijač.
 
Nastala kombinacija prinaša zelo vabljivo in sladicasto aromo, ki jo predstavlja v ospredju čokolada s kar nekaj dodatka kokosa, v ozadju pa še rahlo pražen dih z nekaj duha alkohola in vanilije. Hagger je popolnoma temne rjave barve, skorajda čisto črne, prekriva pa ga ne preveč velika bež glava, ki kar kmalu izgine. Tudi v požirku nas razveseljuje sladicast in sladek občutek, kjer najbolj izstopajo suhi sadeži (še posebej fige). Srednja grenkoba jo lepo uravnovesi, nekoliko pražen značaj pa se nadaljuje še v pookus, kjer pridobi še nekaj značaja jagodičevja. 
 
Haggre Blend 0221 je kar lepo polnega telesa in svilnate teksture, požirek pa kar pošteno pogreje s svojo alkoholno toplino - vseeno pa pri tem ne pretirava preveč. Pivo, ki si ga bomo z veseljem podelili v bolj hladnih večerih, kakršen je tudi namen Haggerja. 
 

Hagger Blend 0221

Bad Radkersburg

Ječmenovo vino

12,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → alkohol pride sicer malo bolj do izraza, prinese pa zraven zelo sladicast občutek - alkoholna bounty čokoladica

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar