nedelja, 25. december 2022

KramBrew Deer Xmas Stout

Na kmetiji kjer se nahaja pivovarna KramBrew so tudi za letošnje božično-novoletne praznike zvarili nekaj posebenga. In kaj bolj spomni na te praznike kot cimet, klinčki in pomarančna lupinica. Še posebej, če so združeni v temnem stoutu.  

Božični jelenček je temnega rjavega telesa, skorajda že popolnoma črne barve, srednje velika bež obarvana pena pa se tudi kar hitro izgubi. Aroma nas v trenutku nežno spomni na zimske praznike, saj v njem srečamo vse tipične božične začimbe in pridihe - čokolada, cimet in klinčki, pa še malo medenih not za zraven. Požirek je nežnejše grenkoben v začetku, nadaljevanje pa je kar lepo začinjeno z nekaj praženega zaključka in čisto malo medenega priokusa. Nežen pookus pa nato še na kratko postane na jeziku.
 
Deer Xmas Stout je res pravi božični stout, saj nam že na bežen vdih podari vse tipične arome praznikov. Na drugi strani pa je nežen, lahkotnega telesa in dovolj preprosto piten.   
 

Deer Xmas Stout

Lenart v Slovenskih goricah

Desertni stout

5,9%

Kje naj ga iščem?


  • Kmetija Kramberger (Lenart v Slovenskih goricah)
  • Maistrova Klet (Zgornja Voličina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → preprost za spiti, v aromi pa je zelo vabljiv in všečen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar