ponedeljek, 2. januar 2023

Pelicon Winter 2022

Seveda tudi 2022 ne more (in ne sme) miniti brez Peliconove vsakoletne praznično-zimske poslastice pod imenom Winter. Letošnjo zimsko ogrevanje je obogateno s kakavovimi zrni, vanilijo, sladkim korenom in cimetom, ki bodo pričarali pravo praznično vzdušje, četudi ni praznik.      
 
Peliconova zima je popolnoma črnega telesa, skriva pa se pod kar veliko in puhasto bež obarvano glavo, ki se počasi seseda. V aromi nežno prevlada čokoladna nota, iz ozadja pa jo spremlja nežno pražen duh in nekaj zelo blagega začinjenega pridiha cimeta. V požirku se najprej srečamo s srednjo hmeljno grenkobo, sledi lepo izrazna čokoladna sladkoba, medtem ko finiš in nato tudi pookus pripadeta praženemu značaju in začimbam. 
 
Peliconom Winter 2022 je nekoliko bolj polnega telesa in žametnega občutka, zelo dobro pa skrije svojo alkoholno stopnjo. Zaradi vseh njegovih lastnosti bo tako res primeren za podelitev ob dobro obloženi mizi.    
 

Winter 2022

Ajdovščina

Zimsko pivo

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → prijetno piten, lepo čokoladast in ne prevč začinjen - dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar