nedelja, 10. december 2017

Berwolf Brown Porter


Ime: Brown Porter
Pivovarna: Berwolf Brewery, Škocjan

Stil piva: Angleški porter
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Rjavi porter je tradicionalni angleški stil piva iz katerega se je kasneje razvil tudi popularni stout. Je nežnejši, vsebuje nižjo alkoholno stopnjo ter je bolj sladek in karamelast kot njegov sorodnik robustni porter, ob enem pa bolj konkreten kot nežni rjavi ale.

Berwolfov konkretno temno rjav porter se skrije pod tanjšo bež glavo, ki ni ravno obstojne sorte. Zapelje nas s prijetno in lahko prepoznavno sladno orientirano aromo, v kateri se najbolj pokaže prijetna temna čokolada, medtem ko so pražene in biskvitne note bolj zadržane. Tudi okus postreže z nekoliko bolj sladkim sladnim naborom priokusov, kjer se čokoladi pridružijo še oreščki. Nekaj nežnejše grenkobe se znajde v finišu skupaj z blagim lesnim značajem, v pookusu pa pridejo do izraza še čisto rahli praženi priokusi.

Dolenjski rjavi porter je tako popolnoma sladno usmerjeno pivo, ki bo s svojimi prefinjenimi okusi in lahkotnejšim telesom ustreglo željam nežnejših in bolj angleško vajenih brbončič. Lahkotno pitno in popolnoma simpatično ter nekomplicirano pivo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar